5022061502 |
Salut i escola. Una família saludable |
2019-2020 |
Taller. Educació Primària |
|
|
|
27/1/2020 - 2/3/2020 (15 hores) de 17:00h a 19:30h |
|
ESC Carrilet |
|
pl. Narcisa Oliver i Deulofeu, s/n (Palafrugell)  |
|
|
Format |
Presencial |
Organització |
Servei Educatiu Baix Empordà
|
| |
|
|
| |
Inscripció |
09/01/2020 - 19/01/2020 . Activitat restringida |
|
|
Descripció i Metodologia: |
El taller que es detalla a continuació sorgeix de la necessitat detectada en el centre d'atenció primària i els centres educatius de Palafrugell. En resposta a aquesta necessitat, des de l'ABS amb coordinació amb l'àrea d'educació i les escoles, es planteja una intervenció adreçada a cicle mitjà i enfocada als hàbits alimentaris.
Aquest projecte sorgeix dins del context de la promoció d'hàbits alimentaris saludables i del treball de factors proximals que condicionen la conducta desitjada.
Es proposa una aproximació als grups d'aliments, les recomanacions alimentàries i d'activitat física, així com el treball d'habilitats amb l'ajuda dels recursos de l'entorn.
Els canvis d'alimentació en els individus i famílies no es poden abordar de forma indeterminista sense tenir en compte el context i el gran mercat desenvolupat per la indústria alimentària.
Tot i això, lluny de les polítiques de salut que poden abordar i limitar el màrqueting dirigit als infants i les seves famílies, els diferents actors en salut del territori poden ajudar a apoderar els infants i les seves famílies en la disposició de majors coneixements i la pràctica d'habilitats que facilitin el canvi o manteniment cap a la conducta saludable desitjada.
|
| |
Objectius |
Iniciar una xarxa de treball conjunta CAP i escoles de Palafrugell.
Crear i compartir entre escoles activitats i programacions.
Conèixer els diferents grups d'aliments i les seves funcions.
Conèixer les principals recomanacions alimentàries.
Identificar els aliments i la seva qualitat dins una alimentació saludable.
Practicar hàbits d'higiene i preparació d'àpats.
|
| |
Continguts |
Xarxa de salut de Palafrugell.
La piràmide alimentària.
Esmorzars saludables.
Aliments i productes de temporada.
Hàbits saludables.
|
| |
Formador/a |
Isabel Muñoz, Anna Garcia
|
| |
Avaluació |
Qüestionari de valoració final.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_uUbaMxs_bmD6MY3g0dBtdkRLofcCNC_dwmVD-tTmOM/pubhtml?gid=1216376778
|
| |
Requisits de certificació |
Assistència al 80% de les sessions.
|
| |
Persones destinatàries |
Mestres d'educació Primària.
|
| |
E-mail |
crp-baixemporda@xtec.cat
|
| |
|
|
Calendari |
Sessió 1 |
dilluns |
27/01/2020 |
1700 |
1930 |
Sessió 2 |
dilluns |
10/02/2020 |
1700 |
1930 |
Sessió 3 |
dilluns |
17/02/2020 |
1700 |
1930 |
Sessió 4 |
dilluns |
02/03/2020 |
1700 |
1930 |
|
| |